Living dimension - hudpleje produkter

 Et hudplejeprodukt der fik sin helt egen historie på et tysk hospital for hudsygdomme. Produktet som overraskede dermatologerne og som stadig er fuld af overraskelser.

Living dimension - hudpleje produkter.
læs om hvert produkt på undersiderne. 

Produkter helt fra II verdenskrig

Living Dimension, kom som produkt, til verden under II verdenskrig, hvor den Østrigske læge og videnskabsmand Peter Rotschild under den tyske besættelse var i landflygtighed og havde taget midlertidig ophold staterne, hvor han studerede forskellige emulsionsformer til medicinsk anvendelse. Som specialist i hudsygdomme var han interesseret i at finde det bedste grundlag for en grundemulsion, som ikke gav bivirkninger på de forskellige hudtyper. Målet var at finde en grundemulsion, som dels kunne bære de medicinske fedt og vandopløselige lægemidler og som ikke gik i forbindelse med disse og i værste fald kunne ændrede den medicinske forudsætning for at skabe en perfekt målemetode med og uden lægemidler. (Placebo test).

A-E-F vitaminkomplexet

Under undersøgelserne bemærkede han, at Vitamin-A forbindelserne, Vitamin-B forbindelserne og Vitamin-F var en stabil emulsionsemulgator. Dels var den i sin struktur simpel, men kompleks at fremstille og dels var den upåvirket af vandopløselige og/eller fedtopløselige lægemidler. Han opdagede også, at Vitamin-A kunne optræde i forskellige former, hvoraf en af dem i en knækket (cis-forbindelse) var mere hudvenlig end A-vitaminsyre og mere regenererende. I 1948 udtog han patent på opdagelsen, hvorefter A-E-F vitaminkomplexet og 13_cis-Retinsyre af Vitamin-A (Retinyl-Palmitat) var en realitet.

Udviklet til bjergbestigere og brandsårspatienter

Som hudlæge opdagede han egenskaber i denne kombination, idet huden bedre optog de umættede fedtsyrer og at hudens udseende blev bedre, end hvis han brugte de traditionelle lægemidler. Han begyndte derfor at eksperimentere med forskellige sammensætninger i denne "plejende" grundemulsion og snart var laboratoriet mere en produktion frem for et eksperimentarium. Det viste sig senere, da bjergbestigning blev et af de store udfordringer, specielt for englændernes fornemmelse for nye farlige udfordringer, at Peter Rotchilds produkter var velegnet til hudpleje i de store højder. Peter Rotchild udviklede derfor en solbeskyttelsescreme til de engelske Mount Everest bestigere. Disse solcremer blev hurtigt berømt. Peter Rotchild og sønnen lavede en kommerciel produktion. Det kom til at hedde Rotschild & son ltd. Også andre produkter kom frem under forskningen. 13-cis-retinsyren blev stabiliseret i en enzymholdig salve bestående af polydiol og polyvoks, som havde en fabelagtig evne til opheling af brandsår og betændelser (bl. a. neglerodsbetændelser). Dette produkt er uforandret siden sin opdagelse og hedder LD 1. Med dette produkt startede jagten på det perfekte hudplejemiddel.

Det er indeholdet der tæller

I dag er Living Dimension blevet en "moderne" hudplejeprodukt. Designet er moderniseret og afstemt til forbrugernes behov for det "pyntelige", indholdsmæssig har været mere forbeholdent. Man opfylder ikke ønsket om at blande UV-filtre i dagcremerne, som mange andre virksomheder gør ud fra det fakta, at UV filtrene kan give eksemer og allergier. Man blander mindst mulig duftstoffer i af samme årsag, og enkelte æteriske olier er helt bandlyste. Living Dimension er gået på et godt kompromis med hensyn til indpakning, men når det gælder indholdsstoffet, så går man mere efter virkningen frem for hvorledes de dufter. Det er tusinder af Living Dimension kunder glade for i dag. Når først man "opdager" Living Dimension, så slipper man den ikke uden videre igen.